"Koudstaal brengt prachtig in beeld wat al die festivals bindt. Escapisme, hedonisme en naastenliefde. Protest: tegen oorlog, tegen de gevestigde orde. Maar ook simpelweg tegen de sleur van het dagelijks leven. De taal is hier eerlijk gezegd overbodig. De beelden vertellen ons genoeg. Ze trillen van het leven." (Joris Belgers, Trouw)

"Ik heb het boek gezien, wauw wat prachtig!" (Ruud de Wild)

"Het is een mooi boek, een rauw boek, en geeft je het gevoel dat je erbij bent. Je kunt het ruiken, je kunt het voelen, je kunt het helemaal meebeleven. Het is de snelste manier naar een festivalbeleving in boekvorm." (Pieter van der Wielen, VPRO)

Peter Koudstaal is niet alleen al zijn leven lang fotograaf, hij houdt zich al sinds zijn jeugd bezig met muziek. Eerst op de middelbare school, later als student toerend door Europa in zijn Volkswagen en met zijn vader’s Zeiss Ikon camera op de achterbank.

Music Brings Us Together is niet alleen een tijdsdocument maar ook een schitterend vormgegeven visueel sociologisch verslag van een fotograferende muziekliefhebber óf van een muziekminnende fotograaf.

Toen Peter voor het Fuji Rock Festival naar Japan ging, kwamen zijn twee liefdes op een bijzondere plek samen. Het vormde het startschot van een avontuur dat hem een aantal jaren in de greep hield en waarin hij in de wereld op zoek ging naar de essentie van het muziekfestival, haar bezoekers en de artiesten.
Peter begeeft zich als fotograaf ongemerkt tussen de hunkerende feestmassa’s en gaat op analytische manier wijze met zijn onderwerp om.

Het resulteerde in Music Brings Us Together, een schitterend vormgegeven (koffietafel) fotoboek dat werd geprezen in de pers. Later dit jaar volgt nog een kleinere versie van het boek. Op dit moment werkt Peter ook nog aan een boek over het dagelijks leven in Beijing.